Visp egg og TPT sammen i cirka 10 minutter så du får en luftig eggedosis.

Pisk eggehviter, sukker og sitronsaft til en fast marengs.
Vend marengsen inn i egg/TPT-blandingen.

Smelt smøret. Ta en sleivfull av røra og blandt det godt inn i smøret.

Så heller du dette tilbake og vender det inn i røra (Det blir lettere å blande
inn smøret på denne måten). Stryk joconderøra utover (den dekorerte)
bakeduken ved hjelp av en stekespade eller slikkepott. Du kan godt stryke laget
ganske tynt, spesielt hvis du skal lage rand til små kaker.

Deigen stekes i ovnen på 225°C i 7-8 minutter til den har fått en lett gyllen farge.
Ikke stek for lenge for da blir jocondebunnen tørr og sprø. (Den smaker fortsatt
godt men blir umulig å bøye). Fjern bunnen umiddelbart fra bakeplata
etter at du har tatt den ut av ovnen. Dryss rikelig med melis over og
vend den rundt på en rist. Fjern forsiktig bakeduken.

FERDIG!

Oppskriften holder til ca 2-3 ark avhengig av tykkelsen.
|