|
|
115 | g | mørk sjokolade |
85 | g | usaltet smør |
3 | ss | sukker |
1 | ts | kakaopulver |
2 | stk | eggeplommer |
1 | stk | egg |
6 | stk | eggehviter |
5 | ss | sukker |
Bruk store egg i oppskriften.
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45°C.
Bland sammen smøret (som bør være romtemperert), 3ss sukker
og kakaopulver og visp til kremet konsistens. Ha oppi eggeplommer og bland godt.
Bland inn et helt egg (det skal se rart ut...) og så den smeltede sjokoladen. Visp sammen til du får en silkeglatt røre
(ikke for lenge). Pisk stiv marengs av eggehviter og 5ss sukker. Ta cirka en fjerdedel av marengsen
og bland den godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så forsiktig inn resten av marengsen.
Hell røra i en smurt kakeform (24cm) og stek på 175°C i 40-45 minutter (med lufteventilen
åpen hvis du har slikt). Kaka vil virke knusktørr nå du tar den ut av ovnen, men etter avkjøling faller den
sammen og blir myk og saftig.
|
|

175°C
40-45 min





|