|
|
Bunn:
120 | g | eggehvite |
60 | g | sukker |
160 | g | hasselnøttkjerner |
100 | g | melis |
2 | ts | kakaopulver |
Fyll:
250 | g | naturell kremost |
150 | g | sukker |
½ | dl | pasjonsfruktjuice |
½ | dl | sitronsaft |
3 | pl | gelatin |
3 | dl | kremfløte |
Pisk eggehviter og sukker til marengs.
Kjør nøtter, melis og kakao i en foodprocessor til nøttene er grovhakkede (det tar bare noen få sekunder).
Vend nøtteblandingen inn i marengsen. Bre røra utover et bakepapir, ca 1½cm tykt, og
stek i ovnen i 25 minutter på 170°C. Avkjøl bunnen og press den så ned i en kakering eller kakeform
(16cm diameter/5cm høy eller tilsvarende). Bunnen er stor nok til flere kaker, rester kan fryses.
Legg 3 plater gelatin i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
Bland sammen ost, sukker og pasjonsfruktjuice i en bolle ved
hjelp av en ballongvisp (osten bør være romtemperert). Varm forsiktig opp sitronsaften (til rundt 40°C). Press vannet ut
av gelatinplatene og løs dem opp i den varme sitronsaften. Bland dette inn i ostemassen.
Pisk fløten til krem og vend den inn i osteblandingen. Hell så alt sammen over i kakeformen.
Sett kaken i fryseren i minst 4 timer eller over natten.
Dypp et håndkle i varmt vann og vri det opp. Legg håndkleet rundt utsiden av kakeringen for å varme
den opp - da blir det lettere å få kaken ut av ringen. La kaken tine i kjøleskapet i minst 3 timer, men
gjerne flere dager.
Et enkelt geléspeil kan lages med vanlig syltetøy. Varm opp syltetøyet i en kjele
(jeg liker å bruke en blanding av boysenbær, bringebær og jordbærsyltetøy). Ikke la det koke, bare varm det opp til
du får en tynn suppe. Passér suppen gjennom en sil for å fjerne frø og store bær. Tilsett litt gelatin for å stive
den opp (maks 1½ plate pr desiliter syltetøy).
|
|

170°C
25 minutter
|