|
|
6¼ | dl | kremfløte |
1¼ | dl | melk |
155 | g | sukker |
160 | g | eggeplomme (ca 8) |
1 | stk | vaniljestang |
+ cassonade eller demera-sukker |
½ porsjon:
1 | pk | kremfløte (3,3dl) |
½ | dl | melk |
80 | g | sukker |
80 | g | eggeplomme (ca 4) |
½ | stk | vaniljestang |
+ cassonade eller demera-sukker |
Fyll en langpanne med varmt vann og sett den i ovnen på 150°C. Temperaturer varierer
veldig fra ovn til ovn. For noen ovner kan det være nok med 100-125°C. Det bør ryke litt av vannet når
temperaturen er nådd, men ikke være så varmt at det danner seg bobler i vannet.
Visp sammen eggeplommer og 105g av sukkeret (55g for halv porsjon) til sukkeret er oppløst.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og vaniljestangen i en kjele sammen med fløte, melk og
50g sukker (25g for halv porsjon). Kok opp og sil av. Bland med eggedosisen.
Fyll opp røra i små former av keramikk eller porselen ("ramekin"). Fyll godt opp for
røra har en tendens til å falle litt sammen under steking. Stek formene i vannbad i ovnen i 30-60 minutter,
til den har begynt å tykne litt. Avkjøl i kjøleskap i noen timer (eller over natten).
Rett før servering strør du cassonade-sukker over toppen og karamelliserer det med
en skibrenner eller lignende apparat. Eventuelt kan du varme opp litt konjakk, rom eller annen alkohol i en liten kjele,
tenne på og helle forsiktig over sukkeret.
|
|

150°C
vannbad 30-60 min


|